© 2021, asociatia satelit | satellite group, All right reserved.

s.a.b.a.- Video Manifestos 2015-2021

video, HDV, 16'44''

Daria Ghiu este istoric și critic de artă, jurnalist cultural. Trăiește și lucrează la București. Este doctor în istoria artei al Universității Naționale de Arte din București, cu o teză despre istoria Pavilionului României la Bienala de artă de la Veneția, coordonată de Prof. Anca Oroveanu și Prof. Beat Wyss. În 2015, a publicat În acest Pavilion se vede artă. România la Bienala de artă de la Veneția (Editura Idea, Cluj). A publicat studii în mai multe cataloage și cărți colective și a editat o carte semnată de Dan Perjovschi. Începând cu 2007, scrie cronici de artă pentru diferite publicații culturale și de artă, locale sau internaționale. La Radio România Cultural semnează numeroase intervenții și interviuri și este, din ianuarie 2017, realizatoarea emisiunii săptămânale Arte frumoase. Între 2008 și 2020 a fost redactor al Editurii Casa Radio, editură ce valorifică patrimoniul radiofonic. Ocazional curatoriază expoziții de artă, cea mai recentă fiind Bienala alb-negru, la Muzeul de artă din Satu Mare. Din 2016 este lector asociat CESI – Centrul de excelență în Studiul Imaginii, Universitatea București. Din august 2019 este fericita mamă a Gloriei.

Arte Frumoase